Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
- Felles programfag saman med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Råvarer, tillaging og produksjon
Å foredle råvarene på ein god måte er viktig både for å framheve smaken, auke haldbarheita og jobbe på ein berekraftig god måte. Best mogleg tillaging og produksjon i alle ledd er viktig for god økonomi i bedrifta du skal jobbe i.
Dessertar og kaker
Etter ein salt middag smakar det ofte godt med noko søtt eller syrleg. Desserten si oppgåve er å runde av måltidet og setje prikken over i-en. Dessertar kan ein lage i mange ulike variasjonar, og dei er som oftast ei oppleving for både auge og gane.
Læringsressursar
Dessertar og kaker
Massar
Piska masse, rørt masse, forvella masse. Det finst ulike typar massar som blir nytta til å lage kaker og dessertar.
Læringsressursar
Massar