Hopp til innhold

Erklæring for informasjonskapsler

Denne erklæringen for informasjonskapsler er utarbeidet av det kommunale oppgavefellesskapet Nasjonal Digital Læringsarena ("NDLA" eller "vi") for å gi deg informasjon om hvilke informasjonskapsler vi benytter på ndla.no.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel (ofte kalt cookie) er en liten tekstfil som lagres på din enhet (datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon) for å identifisere nettleseren din på tvers av ulike besøk (sesjoner) og nettsider. Piksler, "web beacons" og andre teknologier kan også benyttes for å observere din bruk av nettstedet vårt. I det følgende vil vi omtale alle slike teknologier som "informasjonskapsler".

Hvilke type informasjonskapsler benytter vi, og til hvilke formål?

Vi benytter følgende informasjonskapsler:

Nødvendige

Nødvendige informasjonskapsler er informasjonskapsler som trengs for at nettsida skal fungere som planlagt, for eksempel for at du skal kunne navigere på sida og få tilgang til sikre nettsteder. Du kan derfor ikke slå av nødvendige informasjonskapsler i innstillingene våre. Du kan slå av nødvendige informasjonskapsler i nettleserinnstillingene dine, men det kan føre til
at enkelte deler av nettsida vår ikke fungerer som de skal.

Funksjonelle

Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre opplysninger som endrer måten hjemmesida ser ut eller oppfører seg på. For eksempel opplysninger om ditt foretrukne språk eller hvor langt du har kommet i en læringssti.

Analytiske

De analytiske informasjonskapslene brukes for å analysere og lage anonym statistikk over bruk på ndla.no, for eksempel antall besøkende, hvilke sider som besøkes mest, og hvordan brukere naviger mellom sidene.

Informasjonskapsler og formål

Du finner mer informasjon om de enkelte informasjonskapslene som vi bruker,
og formålene vi bruker dem til, i oversikten nedenfor.

Nødvendige

feide_auth

Kommer fra Feide (FEIDE – Sikt). Nødvendig for å kunne tilby innlogging og Min NDLA-funksjonalitet. Følgende informasjon mottas fra Feide ved innlogging: din Feide-ID, navn, e-postadresse, foretrukket språk og organisasjonstilhørighet (informasjon om vertsorganisasjoner og organisasjonsenheter og din rolle ved disse).

Analytiske

_pk_id_ og _pk_ses_

Kommer fra tall.ndla.no (NDLA) og blir brukt for å samle anonym informasjon om brukernes aktivitet på ndla.no for analyse og rapporteringsformål. Følgende opplysninger samles inn: cookie-ID, type enhet, type nettleser og operativsystem. IP-adresse anonymiseres.

Vi har konfigurert Matomo slik at vi ikke samler inn informasjon om IP-adresser eller andre persondata. Informasjonen blir samlet inn med Matomo fra vår egen server/installasjon på tall.ndla.no.

Funksjonelle

Language

Kommer fra ndla.no (NDLA). Nødvendig for å kunne huske hvilket språk man har valgt på ndla.no. Fastsetter en språkkode.

XSRF-TOKEN

Kommer fra *.H5P.ndla.no (NDLA). Nødvendig for å levere H5P. Fastsetter to identifiserende nøkler for å knytte sammen H5P-innholdet til H5P-tjener.

ARRAffinitySameSite

Kommer fra *.ndla.filmiundervisning.no (Norgesfilm). Nødvendig for å kunne tilby innhold fra NDLA Film. Fastsetter en nøkkel for å knytte sammen videoavspiller og strømmetjeneste.

_bv_uuid

Kommer fra *.brightcove.com (Brightcove). Nødvendig for å levere film og videoinnhold. Fastsetter en nøkkel for å knytte sammen videoavspiller og strømmetjeneste.

Ditt samtykke

Vår lagring og behandling av dine personopplysninger i forbindelse med informasjonskapsler bygger på ditt samtykke. Vi vil ikke benytte informasjonskapsler som du ikke har samtykket til, med unntak av helt nødvendige informasjonskapsler.

Du kan når som helst slette informasjonskapsler. Dette gjelder også informasjonskapsler du har samtykket til tidligere. For mer informasjon om hvordan du administrerer bruken av informasjonskapsler i nettleseren din, kan du se på informasjonssidene til de ulike nettleserne: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge og Safari. Dersom du bruker flere nettlesere, må du slette informasjonskapsler i alle.

Vi respekterer brukere med innstillingen DoNotTrack aktivert i nettleseren.

Våre sider på sosiale medier og innhold fra tredjeparter

Vi har også sider på følgende sosiale medier: Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube og Instagram.

Tilbyderen av det sosiale mediet lagrer informasjonskapsler på enheten din når du besøker og bruker tjenesten deres. For informasjon om hvordan det sosiale mediet bruker opplysninger om deg, oppfordrer vi deg til å lese deres personverninformasjon.

For opplysningene som registreres når du besøker vår side på det sosiale mediet, vil vi kunne ha delt behandlingsansvar med tilbyderen (begrenset til de dataene vi har kontroll over eller tilgang til).

Vi får tilgang til aggregerte opplysninger om besøk og aktivitet på våre sider i sosiale medier. Dette benytter vi til statistikk- og analyseformål, som å måle antall likes, klikk og kommentarer. Dette er ikke personopplysninger for oss, fordi vi kan ikke knytte dem til enkeltpersoner.

Vi lagrer ikke disse opplysningene selv, men vi har tilgang til dem så lenge vi har vår side på det sosiale mediet. Du kan når som helst slette opplysninger om deg, for eksempel ved å fjerne innhold eller reaksjoner du har publisert. Merk at opplysningene dine ikke slettes bare ved at du slutter å følge sida vår.

Videre kan nettsida vår inneholde innebygget innhold fra tredjeparter. Dette gjelder for eksempel videoer fra Norsk Film. Slikt innhold kan være koblet opp mot tredjepartenes egne informasjonskapsler fra tredjepartenes nettsider. Vi kontrollerer ikke innstillingene for slike tredjeparts informasjonskapsler, og vi oppfordrer deg derfor til å undersøke deres nettsider for mer informasjon om hvilke informasjonskapsler som benyttes, og hvordan du kan administrere bruken av dem.

Kontaktinformasjon

NDLA vil enkelte ganger ha behov for å oppdatere denne erklæringen for informasjonskapsler. Vi oppfordrer deg til å sjekke erklæringen fra tid til annen, slik at du alltid har oppdatert informasjon om hvilke informasjonskapsler vi benytter.

Dersom du har spørsmål om vår bruk av informasjonskapsler eller denne erklæringen, kan du ta kontakt med oss på e-postadressen personvern@ndla.no.

CC BY-SASkrevet av NDLA.
Sist faglig oppdatert 13.06.2024