Lange
I Noreg er det mest lange mellom Stad og Vesterålen. Unge fiskar held seg i djupe parti nærast kysten. Herifrå vandrar langene ut til gytefelta i Nordsjøen og i området nord for Dei britiske øyane.
Lange vert hovudsakleg fiska med botnline eller botngarn langs eggakanten, men det blir òg teke ein del lange på store djup inne i fjordane. Lange vert fiska heile året, også som bifangst ved anna fiske.
Lange har eit kvitt, smakfullt og relativt fast kjøtt. Smaken kan minna om torsk, og ho kan med hell lagast til på same måten som torsk.
Lange er ei god proteinkjelde og inneheld òg selen, kalsium og magnesium.
Sjå Matvaretabellen frå Mattilsynet for nærare opplysningar om næringsinnhaldet.
Hugselappen
Sesong
Heile året
Utbreiing
I Noreg er det mest lange mellom Stad og Vesterålen.
Storleik
Opptil 180 cm og 35 kg.
Med andre ord
Latin: Molva molva
Engelsk: Ling
Fransk: Lingue
Tysk: Leng