Råvare, produksjon, sal og service (RM-KOS vg2)
- Felles programfag saman med:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
- Bygger på:Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Råvarer og produksjon
Uansett om du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandlar, må du ha god kunnskap om ulike råvarer og tillagingsteknikkar, næringsinnhald og ein berekraftig produksjon.
Ville nyttevekstar i sjø og på land
I naturen finst det massevis av etande nyttevekstar som er både smakfulle og næringsrike. Vi må vite kva vi plukkar, for nokre vekstar er skadelege eller direkte giftige. I dette emnet vil vi presentere nokre av dei vanlegaste nyttevekstane, og du får lære om hausting og tillaging.
Tang og tare
Langs kysten vår finst det mange tang- og tareartar som eignar seg godt til matlaging og har mykje umami-smak. Her kan du lære om dei vanlegaste artane og korleis dei skal sankast og lagast til.
Læringsressursar
Tang og tare