Hopp til innhald

Råvare, produksjon, sal og service (RM-KOS vg2)

Råvarer og produksjon

Uansett om du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandlar, må du ha god kunnskap om ulike råvarer og tillagingsteknikkar, næringsinnhald og ein berekraftig produksjon.

Ville nyttevekstar i sjø og på land

I naturen finst det massevis av etande nyttevekstar som er både smakfulle og næringsrike. Vi må vite kva vi plukkar, for nokre vekstar er skadelege eller direkte giftige. I dette emnet vil vi presentere nokre av dei vanlegaste nyttevekstane, og du får lære om hausting og tillaging.

Ville nyttevekstar

På tur i skog og mark kan du plukke med deg av naturen sitt eige spiskammer: geitrams, lindeblomstrar, mjødurt, skvallerkål, marikåpe, nyper, granskot, brennesle og gaukesyre er døme på etelege nyttevekstar som både smakar godt og er næringsrike.

Læringsressursar

Ville nyttevekstar