Om fagetHer finn du nyttige verktøy for lærarar og elevar til støtte i arbeidet med faget restaurant- og matfag Vg1.
Råvarer, tillaging og produksjonÅ foredle råvarene på ein god måte er viktig både for å framheve smaken, auke halgbarheita og jobbe på ein berekraftig god måte.
HMS, ergonomi og verneutstyrI matfagbransjen kan ein bli utsett for ulike farar som kan føre til store og livstrugande skadar. Det er derfor naudsynt å arbeide systematisk med HMS.
Kosthald og helseMange et alle måltida sine på ein institusjon eller på ein matstad. Då er det viktig at dei som lagar maten, har kunnskap om sunn og næringsrik mat.
Hygiene og mattryggleikVi kan skilje mellom ulike former for hygiene. Felles for dei alle er at vi kjempar mot mikroorganismane.
Berekraftig produksjonTemaet berekraftig produksjon handlar om å utnytte råvarer og å redusere matsvinn og utslepp frå matproduksjon.
Mat og kulturEnkelte kulturar og religionar har eigne reglar for tillaten og forboden mat. Noreg har ulike mattradisjonar alt etter kvar i landet vi er.
Servering og drikkevarerServitøren må ha brei kunnskap om alt frå å klargjere restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.
Emballering og merkingRiktig emballasje og merking er viktig, både for at produktet skal halde på kvaliteten, og for at forbrukarane skal vite kva dei kjøper.