Hopp til innhald

Fagstoff

Line fikser maten: Grønnsaker

I serien Line fikser maten utforskar Line Elvsåshagen miljøkonsekvensane av den moderne matproduksjonen i Noreg. I denne episoden undersøker ho korleis grønsaker blir produsert i Noreg.

Refleksjonsspørsmål

  1. Line spør: Gidd vi ein grøn snuoperasjon når det er så mykje chillare å berre halde fram som før? Diskuter!

  2. Synest du det er rett at menneske i andre land skal lide for at vi skal få avokado til tacoen vår?

  3. Er det rett å legge ikkje-fornybar matjord brakk for å bygge store kjøpesenter billigast mogleg?

  4. Har vi eit etisk ansvar for å hjelpe andre land med handel ved å importere grønsaker sjølv om dette er skadeleg for klimaet?

  5. Er norske forbrukarar villige til å betale prisen det kostar å produsere i Noreg når importvarene er mykje billigare?

CC BY-SASkrive av Jannike Gausdal og Therese Hansen Federl.
Sist fagleg oppdatert 25.08.2022

Læringsressursar

Berekraftig mat