Han er lysebrun utanpå og kvit og saftig inni. Han inneheld ikkje stive, men eit stoff som liknar på inulin. Kinaskokk har ein søt smak som minner litt om artiskokk.
Bruksområde
Børst kinaskokken før bruk. Han er fin å bruka rå i salatar, og kan også kokast i nokre få minutt og brukast som tilbehøyr til middagsretter. Koketida må vera kort for at kinaskokken skal behalda den sprø konsistensen. Kinaskokkar er gode steikte eller smørdampa som tilbehøyr til fiske- og kjøtretter.
Næringsinnhald
Vi kjenner ikkje næringsinnhaldet til kinaskokken.
Kvalitetskrav
Kinaskokkar skal vera heile, saftspente og spenstige, utan teikn til uttørking eller ròte.
Huskelappen
Med andre ord:
Latin: Stachys affinis
Engelsk: Crosne, Chineese artichoke
Tysk: Knollenziest, Chinesische artischocke
Fransk: Crôsne du Japon
Lagring:
0–4 °C. Kinaskokkar skal helst oppbevarast kjølig og mørkt og med høg luftfukt.