Lange
I Norge er det mest lange mellom Stad og Vesterålen. Unge fisker holder seg i dype partier nærmest kysten. Herfra vandrer langene ut til gytefeltene i Nordsjøen og i området nord for De britiske øyer.
Lange fiskes hovedsakelig med bunnline eller bunngarn langs eggakanten, men det blir også tatt en del lange på store dyp inne i fjordene. Lange fiskes hele året, også som bifangst ved annet fiske.
Lange har et hvitt, smakfullt og relativt fast kjøtt. Smaken kan minne om torsk, og den kan med hell tilberedes på samme måte som torsk.
Lange er en god proteinkilde og inneholder også selen, kalsium og magnesium.
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
Huskelappen
Sesong
Hele året
Utbredelse
I Norge er det mest lange mellom Stad og Vesterålen.
Størrelse
Opptil 180 cm og 35 kg.
Med andre ord
Latin: Molva molva
Engelsk: Ling
Fransk: Lingue
Tysk: Leng