Hopp til innhald

Råvare, produksjon, sal og service (RM-KOS vg2)

Meny, drikke og sensorikk

Eit godt måltid består av mat og drikke som er nøye sette saman, og der det er ein fin balanse mellom grunnsmakane. I dette emnet vil du lære meir om smak og sensorikk, dei ulike drikkevarene og korleis du komponerer ein meny.

Drikkevarer

Mat og drikke heng nøye saman. Ein god drikk som passar til maten, kan løfte heile måltidsopplevinga. I dette emnet vil du lære om produksjonsmetodar, bruksområde og tillaging av ulike drikkevarer.

Sterkvin

Sterkvin er nemninga vi nyttar for vintypar som har eit høgare alkoholinnhald enn det som blir danna når vindrua gjærar av sukker. Det høge alkoholinnhaldet kjem av at det blir tilsett sprit anten under gjæringsprosessen eller rett etter at han er avslutta.

Læringsressursar

Sterkvin