Hopp til innhald

Råvare, produksjon, sal og service (RM-KOS vg2)

Meny, drikke og sensorikk

Eit godt måltid består av mat og drikke som er nøye sette saman, og der det er ein fin balanse mellom grunnsmakane. I dette emnet vil du lære meir om smak og sensorikk, dei ulike drikkevarene og korleis du komponerer ein meny.

Drikkevarer

Mat og drikke heng nøye saman. Ein god drikk som passar til maten, kan løfte heile måltidsopplevinga. I dette emnet vil du lære om produksjonsmetodar, bruksområde og tillaging av ulike drikkevarer.

Alkoholfritt

På alle stader og arrangement der det blir selt alkohol, skal gjestane òg ha tilbod om alkoholfrie alternativ. Det finst i dag eit breitt utval av alkoholfrie drikkar på marknaden. Mange småskalaprodusentar i Noreg sel gode produkt laga på lokale råvarer.

Læringsressursar

Alkoholfritt