Hopp til innhald
Oppgåve

Steike eller koke?

Ved tillaging av kjøtt vel vi ofte tillagingsmetode etter kor mør stykkingsdelen er. I denne oppgåva skal du steike ei skive indrefilet, som blir rekna som mørt kjøtt, og ei skive bankekjøtt eller rundsteik, som blir rekna som seigare kjøtt.

Oppgåve 1. Steiking av kjøttstykke med ulik mørheitsgrad

  • Steik ei skive indrefilet i ei steikepanne til du meiner ho er ferdig steikt.

  • Steik ei skive bankekjøtt eller rundsteik i ei steikepanne til du meiner ho er ferdig steikt.

  • Smak på begge skivene, og finn ut kva for ei du meiner er best på smak og konsistens.

Oppgåve 2. Koking av kjøttstykke med ulik mørheitsgrad

  • Kok ei skive indrefilet i ein kjele med kraft i cirka to timar.

  • Kok ei skive bankekjøtt eller rundsteik i ein kjele med kraft i cirka to timar.

  • Smak på begge, og finn ut kva for ei du meiner er best på smak og konsistens.

Oppgåve 3. Vurdering

  • Vart det nokon forskjell på smak og konsistens på indrefilet og bankekjøtt/rundsteik som kokt eller steikt?

  • Kva trur du er grunnen til det eventuelt vart forskjell på smak og konsistens?

  • Korleis vil du tilrå å lage ein indrefilet for at han skal smake best mogleg?

  • Korleis vil du tilrå å lage ei skive bankekjøtt eller rundsteik for at ho skal smake best mogleg?