Møt landslagskokken Mymint
Mymint er opprinnelig fra Thailand, men kom til Norge som 12-åring. Hun liker å lage mat med rene smaker, gjerne tradisjonelle norske retter med en moderne vri. Mymint vant sølv i konkurransen Årets unge kokk i 2021 og 2023. Hun tok sølv i NM i kokkekunst i 2022, og samme år ble hun en del av kokkelandslaget Community Catering. I 2024 deltok Mymint i NM i kokkekunst, og hun vant også den norske finalen i konkurransen Jeunes Chefs des Rôtisseurs. Det er en internasjonal konkurranse for unge kokker, og hun representerte Norge i den internasjonale finalen hvor hun kom på tredjeplass.
Mymint brenner for kokkeyrket og oppmuntrer gjerne elever på restaurant- og matfag til å delta i konkurranser.
Kunne du selv tenke deg å delta i en kokkekonkurranse eller en annen konkurranse innenfor restaurant- og matfagene? Hvorfor eller hvorfor ikke?
Hvilke egenskaper tror du en som deltar i en konkurranse, bør ha?
Hvilke konkurranser finnes det som du kan delta i som elev på restaurant- og matfag?
Hvilke konkurranser finnes det som du kan delta i som lærling innenfor restaurant- og matfagene?