Fagarbeider i sjømatproduksjon
yrkesbetegnelse: fagarbeider sjømatproduksjon med fagbrev
utdanning: restaurant- og matfag vg1, matproduksjon vg2, sjømatproduksjon vg3 (opplæring i bedrift i to år)
eventuell videreutdanning: fagskole, generell studiekompetanse, høyskole, universitet
Som ferdigutdannet fagarbeider vil du ha kjennskap til industriell og effektiv framstilling av tradisjonelle fiskeprodukter som klippfisk, pillede reker, sild og makrell. I tillegg vil du ha kunnskap om stadig vekslende internasjonale mattrender samt teknologiske og bioteknologiske nyvinninger.
Sentrale arbeidsoppgaver
- mottak og kontroll av fisk og annen sjømat
- deltakelse i produksjonsprosessen fra råvare til ferdig produkt
- emballering, pakking og merking
- bruk og vedlikehold av maskiner og utstyr
En dyktig fagarbeider i sjømatindustrien
arbeider effektivt, rasjonelt og hygienisk
har god fagkunnskap
har interesse for teknologi og evne til å håndtere maskiner
er god til å samarbeide
Sjømatbedrifter finnes langs hele norskekysten. Det er også store muligheter for å jobbe i utlandet. Bedriftene i en av Norges største eksportnæringer har behov for personer med kunnskaper innen kultur, språk, salg og eksport. Den nasjonale sjømatnæringen trenger personer med spesialkompetanse innenfor alt fra teknologi, automasjon og IKT til næringsmiddelhygiene, produktutvikling og kvalitetssikring.