Rettich
Hvit rettich kan bli opptil 50 cm lang og veie flere kilo. Den spesielle smaken hos alle varianter rettich kommer av at de inneholder sennepsolje. Rettich har best holdbarhet når den lagres så langt ned mot 0 grader som mulig, og når luftfuktigheten er høy.
Rettich skrelles før bruk. Den kan deretter spises naturell raspet som råkost, kuttet i staver til dipp eller i skiver i salat. Rettich kan brukes som grønnsakspålegg på linje med agurk eller kokes som grønnsak til kjøtt og fiskeretter. Den er nydelig å smørdampe. Rettich kan også brukes til dekorasjon.
Rettich er kalorifattig og inneholder noe vitamin C. Beskjedent forbruk gjør at dette ikke har noen ernæringsmessig betydning. Rettich holder godt på hvitfargen etter skrelling.
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
Rettich skal være hel, hard og uten mørke eller bløte flekker. Fruktkjøttet skal være fast, hvitt, sprøtt og friskt.
Med andre ord
Latin: Raphanus sativas var. longipinnatus
Engelsk: Rettich, White radish, Japanese radish, Mooli
Tysk: Japanische Rettich
Fransk: Radis japonais