Kinaskokk
Kinaskokken er lysebrun utenpå og hvit og saftig inni. Den inneholder ikke stivelse, men et stoff som ligner på inulin. Kinaskokk har en søt smak som minner litt om artiskokk.
Kinaskokk oppbevares best kjølig (mellom 0 og 4 grader) og mørkt, med høy luftfuktighet.
Kinaskokk bør børstes før bruk. Den er fin å bruke rå i salater og kan også kokes i noen få minutter og brukes som tilbehør til middagsretter. Koketida må være kort for at kinaskokken skal beholde den sprø konsistensen. Kinaskokker er gode stekt eller smørdampede som tilbehør til fiske- og kjøttretter.
Vi kjenner ikke næringsinnholdet til kinaskokken.
Kinaskokk skal være hel, saftspent og spenstig, uten tegn til uttørking eller råte.
Med andre ord
Latin: Stachys affinis
Engelsk: Crosne, Chineese artichoke
Tysk: Knollenziest, Chinesische artischocke
Fransk: Crôsne du Japon