Skreikjaker
Dumplingsdeig
Ingredienser
150 g hvetemel
75 g vann
¼ ts salt
Framgangsmåte
Bland ingrediensene i en mikser i ca. 30 sekunder.
Klem deigen godt sammen, og pakk den i plastfolie. La deigen hvile i 5–10 minutter.
Kjevle ut deigen i ønsket størrelse med pastamaskin eller kjevle.
Stikk ut runde emner i deigen med en utstikker.
Skreikjakefyll
Ingredienser
150 g skreikjaker
1 ss smør
zest av 1 sitron
½ ts salt
1 ts sitronjus
60 g sellerirot
litt finkuttet gressløk
Framgangsmåte
Stek kjakene i middels varm stekepanne med smør i ca. 1 minutt på hver side.
Skrell sellerirot, og kutt den i små firkanter.
Tilsett sellerirot i panna, og stek videre i ca. 2 minutter.
Smak til med sitronzest, salt, gressløk og sitronjus.
Fyll dumplingsdeigen med torskekjakefyllet, og brett i ønsket form
Kok dumplingene i kokende vann med salt i ca. 3–4 minutter.
Ingredienser
1 liter fiskekraft
10 g tørket tang
litt salt
Framgangsmåte
Kok opp fiskekraft i en kjele.
Tilsett tørket tang, og la kraften trekke på lav varme i ca. 10–15 minutter.
Sil av tangen, og smake til med salt. Ta vare på tangen, kutt den i fine biter og server som garnityr i fiskeconsomméen.
Server dumplings og consommé med persille, gressløk, vårløk eller urteolje. Pynt gjerne med spiselige blomster.