Solbær
Bare en liten del av det som dyrkes av solbær i dag, omsettes i frisk tilstand, siden mye går til safting og sylting i næringsmiddelindustrien.
Solbær kan spises naturelle til dessert med sukker, til is eller med melk. Solbær kan brukes til syltetøy, saft og gelé. Solbær er også godt i pai sammen med andre bær. Solbær er fine å lage vin og likør av og kan også fryses.
Solbær skal være velutviklet og mørke i fargen. De skal være tørre og rene. Solbær skal ikke ha trykkskader eller flekker.
Solbær inneholder mye antioksidanter, blant annet C-vitaminer, flavonoider og antocyaniner i tillegg til noen mineraler.
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
Huskelappen
Norsk sesong:
juli–august
Med andre ord:
latin: Ribes nigrum
engelsk: blackcurrant
tysk: schwarze Johannisbeere
fransk: cassis
Lagring:
2–4 ºC i kjøleskap. Kan oppbevares i 2–4 dager.