Oppgåve
Hindringar for mikroorganismar
Hygiene på kjøkkenet er viktig. Gjer teorioppgåvene og lær deg riktig hygiene i alt du gjer. Både i det daglege arbeidet ditt på kjøkkenet på skulen, i praksis og når du er heime.
Livsvilkår for bakteriar er:
- oksygen
- passande temperatur
- fukt
- pH
- næring
- Kvifor skal temperaturen i kjøleskapet vere under 4 °C?
- Kvifor bør vi vaske hendene ofte?
- Kvifor dekkjer vi til matvarer under oppbevaring?
- Kvifor må mat som skal haldast varm over tid, ha ein temperatur på minst 60 °C?
- Kvifor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
- Kvifor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?
- Lag faktaark for dei ulike avdelingane på skulekjøkkenet. Det skal vise korleis du kan hindre bakterievekst. Bruk gjerne bilete i tillegg til tekst for å illustrere.