Rambutan vert hausta når han er mogen og har då ein raudbrun farge. Fruktkjøtet er kvitt, glinsande og saftig og er noko fastare i konsistensen enn litchi. Smaken er mild, søt krydra og aromatisk. I midten er det ein brun, mjuk kjerne som ikkje skal etast.
Bruksområde
Først skrellar vi rambutan ved å fjerna skalet med fingrane eller ein spiss kniv. Frukta kan deretter etast naturell. Ho kan også serverast i fruktsalat, saman med is eller krem eller nyttast i fruktbowle.
Næringsinnhald
Rambutan er rik på C-vitamin og mineral. Sidan vi berre et han i små mengder, har han lite å seia ernæringsmessig.
Sjå Matvaretabellen frå Mattilsynet for nærare opplysningar om næringsinnhaldet.
Kvalitetskrav
Rambutan skal ha mørkeraudt eller kastanjefarga skal. Håra som dekkjer frukta, skal ikkje vera visne eller inntørka.
Lagring
8–12 °C. Rambutan har relativt god haldbarheit når han vert lagra rett. Pass på å ikkje lagra han for kjølig (då kan han få kuldeskadar), og pass på at det er rett luftfukt.