Hopp til innhald

Arbeidsoppdrag

Service og kvalitet i praksisbedrifta

Servicemedarbeidaren er den viktigaste ressursen i bedrifta, sidan kundane må oppleve at dei får god service. Men hugs at alle kundar er ulike og har ulike forventningar. Kva kjenneteiknar god service i praksisbedrifta di?
Ein resepsjonist ønskjer velkomen i hotellresepsjonen. I bakgrunnen skimtar vi ein pikkolo med bagasjetralle. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Oppgåve 1: service

  • Kva er god service i praksisbedrifta di?
  • Korleis kan du yte best mogleg service til alle kundane/brukarane/gjestane dykkar?
  • Kva påverkar kvaliteten og servicenivået hos dykk?
Tips
  • Tenk på kva forventningar du sjølv har til service, og legg litt ekstra arbeid i å yte slik service til kundane dine.
  • Kunden forventar helst det vesle ekstra som hevar opplevinga endå eit hakk. Korleis kan du gjere dette?
  • Korleis er opningstidene og tilgjengelegheita?
  • Kor fort svarer de på førespurnader?
  • Korleis handterer de klager og misnøgde kundar?
  • Beskriv korleis de jobbar for at praksisbedrifta skal bli oppfatta som ei kvalitetsbedrift.
Ei hand peikar mot fem gule stjerner. Illustrasjon.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Oppgåve 2: servicegrad

  • Dei aller fleste bedrifter gjennomfører jamleg undersøkingar av kundetilfredsheita og måler servicegrada. Beskriv korleis dette blir gjort i praksisbedrifta di, og forklar kvifor det er viktig.
Tips
  • Spør leiaren din om korleis dette blir gjort. Ofte blir store undersøkingar gjennomførte av eksterne byrå som er ekspertar på dette.
CC BY-SASkrive av Cathrine Meyer Johansen og Tove Knutsen.
Sist fagleg oppdatert 16.04.2020

Læringsressursar

Kvalitet og servicenivå