Prøv deg på indisk matlaging!
I denne oppgåva skal du sjå videoen frå cirka 02.29 om korleis du kan lage den indiske vegetarretten chana masala, og deretter lage han på kjøkkenet. Oppskrifta finn du under.
Finn òg ei oppskrift på eit indisk brød, til dømes naan eller kulcha, og server chana masala med basmatiris og brød.
Ingrediensar
200 g kokte kikerter
150 g kepalauk
3 fedd kvitlauk
40 g skrelt ingefær
40 g finhakka chili
2 ts malen koriander
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
400 g knuste tomatar på boks
2 ms nøytral olje
50 g kikertvatn (vatn frå koking av kikertene)
sitron
salt
Framgangsmåte
Blautlegg kikertene i godt med vatn i 12 timar på kjøl.
Steik lauk, ingefær og chili med salt på medium høg varme til det er gyllenbrunt. Tilsett alle tørre krydder, og steik i 5–8 min til aromaene i kryddera kjem fram.
Tilset dei knuste tomatane, kok opp og la det trekkje rett under kokepunktet i ein time. Røyr ein gong i blant.
Kok kikertene i vatn med salt og natron på høg varme i ein time.
Tilset ertene i tomatsausen heilt til slutt. Smak til med salt og sitron.