Førebygging av feilernæring
Før du startar på oppgåvene, kan det vere nyttig å repetere fagstoffet frå vg1 om energigivande og ikkje-energivande næringsstoff. Dette ligg som relatert innhald.
Lag ein digital informasjonsbrosjyre med bilete og tekst om næringsstoffa i maten. Det kan vere føremålstenleg å dele inn i energigivande og ikkje-energigivande næringsstoff. Brosjyren skal innehalde informasjon om
funksjonen til dei ulike næringsstoffa
tilrådd dagleg inntak
symptom ved mangel
tilrådde matvarer for å førebyggje og behandle mangel på dei ulike næringsstoffa
I den rike delen av verda er feilernæring hovudsakleg knytt til for høgt matinntak og dårleg kosthald. Lag ein film om kosthaldsendring for å førebyggje feilernæring blant ungdom. Filmen skal publiserast på sosiale medium, og målet er å motivere ungdom til å velje eit sunnare kosthald. Filmen bør innehalde
informasjon om korleis kosthald påverkar helsa
informasjon om kva kostråda seier
konkrete tips om sunnare alternativ til mat- og drikkevarer som ungdom har eit høgt inntak av
Relatert innhald
Her får du ei oversikt over dei mest kjende næringsstoffa, kva hovudfunksjonar dei har, og kva matvarer som er gode kjelder.
Feitt, karbohydrat og protein er energigivande næringsstoff som byggjer opp og held kroppen ved like. Dei kan også forbrennast i kroppen og frigje energi.