Kyllingrett med ulik konsistens
Oppgave 1. Tilberedning
Klassen deles i grupper på to eller tre. Alle gruppene får utdelt følgende hovedråvarer:
brystfilet av kylling
gulrot
brokkoli
blomkål
potet
Gruppe 1
Denne gruppa skal
posjere kyllingbrystet
koke gulrot, blomkål, brokkoli og potet
lage en valgfri saus
Gruppe 2
Denne gruppa skal
pannesteke kyllingbrystet
pannesteke gulrotstaver, brokkoli- og blomkålbuketter
pannesteke små båter av potet
lage en valgfri saus
Gruppe 3
Denne gruppa skal
ovnsbake kyllingbrystet
lage gulrotkrem
pannesteke brokkoli- og blomkålbuketter
koke poteter
lage en valgfri saus
Oppgave 2. Presentasjon og smaking
Alle gruppene legger opp rettene sine på tallerken. Legg opp slik at retten ser innbydende og fristende ut.
Alle gruppene smaker på de forskjellige variantene.
Oppgave 3. Vurdering
Hva slags konsistens kjenner du i de ulike rettene? (Bløt, myk, hard, sprø?)
Hvilken gruppe lagde den mest spennende maten med tanke på konsistens?
Har variasjon av tilberedning og konsistens noe å si? Hvorfor / hvorfor ikke?
Hvilken rett likte du best, og hvorfor?