Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Kyllingrett med ulik konsistens

I denne oppgaven skal klassen deles i grupper og tilberede en kyllingrett med ulike tilberedningsmetoder og konsistenser.
Tallerken med kyllingbiter, grønnsaker og poteter med lys saus. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave 1. Tilberedning

Klassen deles i grupper på to eller tre. Alle gruppene får utdelt følgende hovedråvarer:

  • brystfilet av kylling

  • gulrot

  • brokkoli

  • blomkål

  • potet

Gruppe 1

Denne gruppa skal

  • posjere kyllingbrystet

  • koke gulrot, blomkål, brokkoli og potet

  • lage en valgfri saus

Gruppe 2

Denne gruppa skal

  • pannesteke kyllingbrystet

  • pannesteke gulrotstaver, brokkoli- og blomkålbuketter

  • pannesteke små båter av potet

  • lage en valgfri saus

Gruppe 3

Denne gruppa skal

  • ovnsbake kyllingbrystet

  • lage gulrotkrem

  • pannesteke brokkoli- og blomkålbuketter

  • koke poteter

  • lage en valgfri saus

Oppgave 2. Presentasjon og smaking

  • Alle gruppene legger opp rettene sine på tallerken. Legg opp slik at retten ser innbydende og fristende ut.

  • Alle gruppene smaker på de forskjellige variantene.

Oppgave 3. Vurdering

  • Hva slags konsistens kjenner du i de ulike rettene? (Bløt, myk, hard, sprø?)

  • Hvilken gruppe lagde den mest spennende maten med tanke på konsistens?

  • Har variasjon av tilberedning og konsistens noe å si? Hvorfor / hvorfor ikke?

  • Hvilken rett likte du best, og hvorfor?

CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 14.06.2023

Læringsressurser

Sensorikk og smak