Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Felles programfag saman med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Servering og drikkevarer
Servitøren må ha brei kunnskap om alt frå å klargjere restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer. Det er viktig at gjesten får ein god harmoni i måltidet, og ei god totaloppleving av oppdekking, servering og service. Drikka må ikkje overdøve maten, og heller ikkje omvendt.
Drikkevarer
Drikke nyt vi anten åleine eller saman med mat. Det finst tallause typar drikke, som er knytte til forskjellige kulturar, område og land. Varm drikke, kald drikke, temperert drikke – skilnadene er mange. I dette emnet tek vi for oss likskapane og skilnadene mellom dei ulike typane drikkevarer.
Varme drikkar
Kaffi, te eller kakao? Kva føretrekkjer du? Dei fleste matstader og barar tilbyr eit utval av varme drikkar, og som servitør er det viktig å ha god kunnskap om framstillingsmåtar, tillaging og servering av dei vanlegaste typane.