Oppgåve
Kontrollspørsmål om storfe, lam og svin
Etter å ha jobba med temaet partering og bruk av kjøtt kan du teste deg sjølv ved å svare på desse spørsmåla.
- Kva for stykningsdelar er det på storfe?
- Kva kan dei forskjellige stykningsdelane brukast til?
- Kva for ulike produkt kan vi få ut av ein storfebog?
- Kva kan bogplomma/bogsteika brukast til?
- Kva kan du bruke dei avskorne beina til?
- Kva heiter dei seks delane i eit storfelår?
- Kva kan dei forskjellige delane brukast til?
- Kva for stykningsdelar får du ved grovoppdeling av lam?
- Kva kan du bruke dei ulike stykningsdelane til?
- Forklar produksjonsprosessen for minst to av stykningsdelane.
- Kva for stykningsdelar får du ved grovoppdeling av svin?
- Kva kan du bruke dei ulike delane til?
- Kva for ein del bruker vi til å lage bacon?
- Kva for konserveringsmetodar blir brukte ved produksjon av bacon?
- Kvifor blir nitrittsalt brukt ved produksjon av bacon?