Oppgåve 1
Finn ut kva som blir meint med andre metningsgarnityr enn potet, og kva "nyare" metningsgarnityr er.
Finn oppskrifter på diverse "nyare" metningsgarnityr.
Oppgåve 2
Læraren deler klassen inn i tre grupper som førebur seg ved å finne oppskrifter til kvar si oppgåve.
Gruppe 1: Lag ein tradisjonell fiskerett med to grønsakstillagingar, valfri saus og metningsgarnityr som ikkje er laga av potet.
Gruppe 2: Lag ein rett av kyllingbrystfilet, to grønsakstillagingar, valfri saus og metningsgarnityr som ikkje er laga av potet.
Gruppe 3: Lag ein rett med ytrefilet av okse eller vilt, to grønsakstillagingar, valfri saus og metningsgarnityr som ikkje er laga av potet.
Oppgåve 3
Kvar gruppe presenterer retten dei har laga, for resten av klassen på ein buffé. Forklar kvifor de valde det metningsgarnityret de valde. Alle skal smake på alle rettane.
Oppgåve 4
Vurder dei rettane du har smakt på. Korleis synest du rettane vart utan den tradisjonelle poteta? Er det nokon av rettane som fungerte godt utan potet? Sakna du potet i nokon av rettane?