Øv deg på å nytte andre metningsgarnityr
Finn ut kva som blir meint med andre metningsgarnityr enn potet, og kva "nyare" metningsgarnityr er.
Finn oppskrifter på diverse "nyare" metningsgarnityr.
Læraren deler klassen inn i tre grupper som førebur seg ved å finne oppskrifter til kvar si oppgåve.
Gruppe 1: Lag ein tradisjonell fiskerett med to grønsakstillagingar, valfri saus og metningsgarnityr som ikkje er laga av potet.
Gruppe 2: Lag ein rett av kyllingbrystfilet, to grønsakstillagingar, valfri saus og metningsgarnityr som ikkje er laga av potet.
Gruppe 3: Lag ein rett med ytrefilet av okse eller vilt, to grønsakstillagingar, valfri saus og metningsgarnityr som ikkje er laga av potet.
Kvar gruppe presenterer retten dei har laga, for resten av klassen på ein buffé. Forklar kvifor de valde det metningsgarnityret de valde. Alle skal smake på alle rettane.
Vurder dei rettane du har smakt på. Korleis synest du rettane vart utan den tradisjonelle poteta? Er det nokon av rettane som fungerte godt utan potet? Sakna du potet i nokon av rettane?