Hopp til innhald
Oppgåve

Vinlære

Etter å ha lese om vin skal du vite ein del om det. Her kan du teste kunnskapane dine.

Spørsmål om vin

  1. Kva er vin?

  2. Kvifor skal du som elev på kokk- og servitørfag lære om vin?

  3. Vi nyttar tre delar av drua til vinproduksjon: skalet, kjøtet og steinen. Kva gjer dei ulike delane i vinproduksjon?

  4. Kva er garvestoff/tannin?

  5. Kor lenge har det vore vinproduksjon?

  6. Kvar på jordkloden kan det dyrkast vin?

  7. Kvifor er det viktig å skjere vinranka?

  8. Kva betyr vinifikasjon?

  9. Når er vinhausten på den nordlege halvkula?

  10. Korleis blir raudvin produsert?

  11. Korleis blir kvitvin produsert?

  12. Korleis blir musserande vin produsert?