Hopp til innhald

Oppgåver og aktivitetar

Vinlære

Etter å ha lese om vin skal du vite ein del om det. Her kan du teste kunnskapane dine.
Bilete av ei vinflaske som blir dekantert ved at vinen blir helt forsiktig over i ein karaffel. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Spørsmål om vin

  1. Kva er vin?

  2. Kvifor skal du som elev på kokk- og servitørfag lære om vin?

  3. Vi nyttar tre delar av drua til vinproduksjon: skalet, kjøtet og steinen. Kva gjer dei ulike delane i vinproduksjon?

  4. Kva er garvestoff/tannin?

  5. Kor lenge har det vore vinproduksjon?

  6. Kvar på jordkloden kan det dyrkast vin?

  7. Kvifor er det viktig å skjere vinranka?

  8. Kva betyr vinifikasjon?

  9. Når er vinhausten på den nordlege halvkula?

  10. Korleis blir raudvin produsert?

  11. Korleis blir kvitvin produsert?

  12. Korleis blir musserande vin produsert?

Vinranker. Riesling. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge
CC BY-SASkrive av Hege Amdahl, Einar Martin Kålen og Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 02.06.2021

Læringsressursar

Vin