Hopp til innhald

Oppgåver og aktivitetar

Druesortar

Det finst mange druesortar som blir nytta til vin. Kva sort som blir nytta i vinproduksjon, har mykje å seie for kva slags vin ein endar opp med.
Druer på vinstokk. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Individuell oppgåve om druesortar

I denne oppgåva skal du lage ein presentasjon av to druesortar: éin kvit og éin raud. Presentasjonen skal du halde for resten av klassen, slik at dei andre elevane lærer om druesortane dine.

Presentasjonen skal innehalde

  • bilete av druene

  • smak og lukt på druene

  • kva vinar druene eignar seg til / blir nytta til å lage

  • om druene blir nytta til eindruevin eller fleirdruevin

  • kva land druene blir dyrka i

  • kva slags klima druene trivst best i

  • kjenneteikn på druene (farge, tannin, storleik, tjukt/tynt skal)

  • om druene passar til lagringsvin

Vurdering

Du blir vurdert med karakter. Grunnlaget for vurderinga er presentasjonsteknikk, fagleg innhald og om du har svart på spørsmåla.

Aktuelle druesortar

Rød

Kvit

Syrah

Sémillon

Merlot

Chardonnay

Gamay

Gewürztraminer

Tempranillo

Riesling

Cabernet sauvignon

Chenin blanc

Sangiovese

Pinot gris

Zinfandel

Alvarinho

Nebbiolo

Assyrtiko

Pinot noir

Glera

Garnacha

Grüner Veltliner

Cabernet franc

Druer. Kollasj.
CC BY-SASkrive av Hege Amdahl og Einar Martin Kålen.
Sist fagleg oppdatert 02.06.2021

Læringsressursar

Vin