Køyreplan
For at arrangementet skal bli ein suksess, er det viktig å ha ein godt planlagd køyreplan. Sørg for at alle på kjøkkenet og i serveringa har lese grundig gjennom køyreplanen på førehand.
I eit bryllaup er det ofte talar og andre ting som skjer undervegs i måltidet. Når vi har sett opp ein tidsplan på dette, unngår vi misforståingar, og vi sikrar kvaliteten på mat og servering.
Når nokon av gjestane taler, skal ikkje servitørane gjere noko i lokalet, for det ville ha verka svært forstyrrande både for den som taler og gjestane. Det er òg ein god idé å leggje dei fleste talane til etter hovudretten. Nokre talar blir lengre enn berekna, og då er det betre at hovudretten er servert, slik at han ikkje blir øydelagd.
Tid | Hending | Diverse |
---|---|---|
15.00 | Gjestane kjem, servering av aperitiff i foajeen | |
15.20 | Tenne lys | |
15.25 | Setje ut vassmugger | |
15.30 | Gjestane set seg til bords | |
15.35 | Skjenkje kvitvin og alkoholfritt | |
15.45 | Toastmasteren ønskjer velkomen til bords | |
15.50 | Presentere menyen | |
15.55 | Setje ut brød og smør | |
16.00 | Servere forretten, amerikansk servering | To med skaldyrallergi |
16.20 | Rydde forrett, kvitvinsglas, brød og smør | |
16.30 | Skjenkje kvitvin 2 og alkoholfritt, fylle på vassmugger | |
16.40 | Servere hovudrett fisk, amerikansk servering | |
17.10 | Rydde hovudrett fisk og kvitvinsglas | |
17.15 | Tale, ca. 15 minutt | |
17.30 | Skjenkje raudvin og alkoholfritt, fylle på vassmugger | |
17.40 | Servere hovudrett kjøt, amerikansk servering | Tre godt steikte |
18.10 | Rydde hovudrett, kuvertasjett, salt og pepar, etterskjenkje vin | |
18.15 | Diverse talar, ca. 45 minutt | Kan kome uventa talar |
19.00 | Rydde raudvinsglas, skjenkje dessertvin og alkoholfritt | |
19.10 | Servere dessert, amerikansk servering | |
19.30 | Takk-for-maten-tale | |
19.35 | Kaffi og avec i salongen, rydde dessert når gjestane har reist seg for å drikke kaffi |