Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
- Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Råvarer, tilberedning og produksjon
Å foredle råvarene på en god måte er viktig både for å framheve smaken, øke holdbarheten og jobbe på en bærekraftig god måte. Best mulig tilberedning og produksjon i alle ledd er viktig for god økonomi i bedriften du skal jobbe i.
Desserter og kaker
Etter en salt middag smaker det ofte godt med noe søtt eller syrlig. Dessertens oppgave er å runde av måltidet, og sette prikken over i-en. Desserter kan lages i utallige variasjoner, og er som oftest en opplevelse for både øyne og gane.
Læringsressurser
Desserter og kaker
Masser
Pisket masse, rørt masse, forvellet masse. Det finnes forskjellige typer masser som brukes til å lage kaker og desserter.
Læringsressurser
Masser