Hopp til innhold

Fagstoff

Bærmousse

En bærmousse består ofte av marengs, bærpuré, krem og gelatin og har en mykere og glattere konsistens enn en fromasj. Moussen kan serveres som en dessert i et glass, eller støpes som en moussekake.

Bærmousse

Ingredienser

  • 2 dl bærpuré

  • 2 dl fløte

  • 200 g italiensk marengs

  • 5 plater gelatin

Framgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i iskaldt vann.

  2. Bland italiensk marengs med 1 dl bærpuré. Den siste desiliteren bærpuré skal varmes med gelatinen.

  3. Pisk fløten til "softiskonsistens".

  4. Når gelatinplatene er helt myke, klemmer du ut vannet og legger dem i ei liten gryte sammen med 1 dl bærpuré. Varm opp under omrøring med en slikkepott til det nesten når kokepunktet.

  5. Hell dette i en tynn stråle under pisking i puré-marengsblandinga.

  6. Vend til slutt kremen inn i blandinga. (Å vende betyr å røre forsiktig for å bevare mest mulig luft i moussen.)

Da er moussen ferdig og kan brukes som en dessert i glass eller den kan støpes som en moussekake.

En konditor sprøyter bærmousse fra en sprøytepose over i glass. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu
CC BY-SASkrevet av Cathrine Nilsen.
Sist faglig oppdatert 12.02.2024

Læringsressurser

Desserter og kaker