Hopp til innhald
Meny
Søk
Vel språk
Logg inn
NDLA framside
|
Naturfag (RM)
Naturfag (RM)
Vis kompetansemål
Om naturfag
Forsking, metodar og modellar
Utforsking, risiko og rapport
Teknologi og berekraft
Næringsstoff
Kosthald
Mikroorganismar
Stoff
Materiale
Undersøk eigenskapar til materiale som du møter i teknikk og industriell produksjon og til dagleg.
Læringsressursar
Materiale
Tilleggsressursar
Fagstoff
Berekraftige materiale og produkt
Stoff og blandingar
Organiske stoff
Plast
Syrer og basar
Antioksidantar
Vatn
Emballasje og emballering
Sensorikk
Organiske stoff – e-førelesing
Surt
pH
Vatn – e-førelesing
Oppgåver og aktivitetar
Oppsummeringsoppgåver – stoff
Aggregattilstandar
Emulsjonar og miceller
Kvifor blandar ikkje olje og vatn seg?
Plast og emballasje i kokk- og servitørfag
Grunnsmakane
Smakstest av økologiske varer
Smak på te
Kjøtt eller vegetar – eitt feitt?
Forsøk: Eigenskapane til ulike typar plast
Forsøk: Lag din eigen bioplast
Forsøk: Tettleik og løyseevne til ulike stoff
Forsøk: Lag såpe
Forsøk: Lag majones
Demoforsøk: Magisk egg
Demoforsøk: Rask rusting
Lag sjokoladekuler
Forsøk: Kor super er supermaten?
Logg inn med Feide