Film og filmklipp
Bakarmeisteren og bakeprosessen
Bakarmeister Knut Hammeren ønskjer å dele kunnskapen sin om korleis du lykkast med gjærbakst. Tida frå du opnar mjølposen til du anten timar eller dagar seinare kan ete eit saftig grovbrød eller ein nydeleg kveitebolle, er ein prosess – bakeprosessen.
Hei!
Eg heiter Knut.
Eg har vore så heldig at eg har fått drive med konkurransar heilt sidan eg starta som lærling for 30 år sidan. I 19 av desse åra har eg samtidig jobba som fagkonsulent og dei siste åra som prøvebakar hos Lantmännen Cerealia AS, som lagar Regal mjøl. Eg byrja som ung bakar og enda opp som trenar for det norske Bakerlandslaget. Noko edelt metall og pokalar har det vorte på desse åra. Det viktigaste for meg har likevel vore den kunnskapen og erfaringa eg har fått ved å arbeide med mjøl.
Har du lyst til å vite korleis eg tenkjer når eg baker? Det vil eg gjerne vise deg. Bli med, då vel!