Hopp til innhald
Film og filmklipp

Butterdeig

Ein butterdeig er ein lagdelt deig der hovuddeigen ikkje inneheld gjær. Det er lagdelinga mellom smør og deig som gjer at produktet hevar seg. I ein butterdeig kjevlar og brettar vi slik at ein har omtrent 256 lag med deig/smør.

Butterdeig

Framgangsmåte

  • Bland forsiktig saman alle ingrediensen med eltemaskin, tresleiv eller for hand.
  • Sett deigen på kjøl, og la han stå der mens du klappar smøret til ein firkant.
  • Kjevle så deigen til ein firkant som er litt større enn smøret.
  • Brett inn smøret slik at det er like mykje deig under smøret som over.
  • Kjevle deretter deigen slik at du kan brette deigen i fire lag.
  • La deigen kvile i kjøleskap i minst 20 minutt.
  • Ta ut deigen og gjenta prosedyren tre gonger.
  • Deigen blir best å jobbe med om han får kvile til neste dag på kjøl.