Hopp til innhold

Kropp og seksualitet

Vi har alle rett til et trygt seksualliv, og seksualiteten vår har mange ulike sider. Utforsk hva seksualitet er, hvordan du kan få et tilfredsstillende seksualliv, og hvordan seksualiteten påvirker ulike områder av livet.
Lepper møter hverandre. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Seksualitet er en viktig del av livet og handler like mye om fantasier, følelser og tanker som seksuelle aktiviteter. Seksualiteten er mangfoldig, og ungdomstiden er en viktig periode for å utforske og å bli trygg på egen seksualitet.

I dette emnet fokuserer vi på mange ulike sider ved seksualitet. Seksualitet er en kilde til glede og nytelse, og vi har laget en læringssti om seksualitet som en introduksjon til temaet. I denne læringsstien vil du jobbe med disse spørsmålene:

  • Hva er seksualitet?

  • Hvordan formes seksualiteten vår?

  • Hvordan kan du og andre få en tilfredsstillende seksualitet?

  • Hvilke seksuelle rettigheter har du?

Andre temaer som vi tar opp i dette emnet, er seksuell orientering, forelske og forhold, porno, sexpress og samtykke. Vi har samlet oppgaver og artikler fra mange forskjellige fag, og det kan være spesielt aktuelt å jobbe med dette emnet i fag som samfunnskunnskap, norsk, religion og etikk, helse og oppvekstfag og andre yrkesfag.

Det kan også være aktuelt for dere å kombinere arbeidet med artikler og oppgaver i dette emnet med artikler og oppgaver i andre tverrfaglige emner. Disse tre emnene i folkehelse og livsmestring er spesielt relevante for kropp og seksualitet:

CC BY-SASkrevet av Karl Henrik Aanesen.
Sist faglig oppdatert 22.06.2021

Læringsressurser

Kropp og seksualitet