Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Caser om forelskelse og forhold

Forelskelse og forhold kan by på ulike problemstillinger. I denne oppgaven møter du ungdommer som står overfor ulike utfordringer. Reflekter over hvordan de kan løse dem på en best mulig måte.
En ung mann og en ung kvinne er kjærester og leier hverandre. De ler og ser glade ut. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave 1. Forelsket?

Heidi, Pål, Tove og Marco er forelsket, men de er usikre på hva de skal gjøre. Les de tre fortellingene, velg én eller to og hjelp dem med å finne en løsning.

  1. Hva er problemet deres, tenker du?

  2. Hvordan synes du at de på best mulig måte kan løse utfordringene sine?

Heidi
En jente som ligger og tenker. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Heidi merker at hun har blitt forelsket i en av sine beste venner, Arild. Nå lurer hun på om hun skal fortelle Arild om det, men er engstelig for at han ikke har samme følelser for henne. Hun vil ikke ødelegge det fine vennskapet de har. Heidi tenker at hun må være ærlig med Arild, fordi hun føler seg litt annerledes. Forelskelsen gjør at hun rødmer mye og stotrer bare Arild kommer inn i samme rom som henne.

Pål
Portrett av smilende gutt med mørkt, krøllete hår. Det er høstløv i bakgrunnen. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Pål ønsker å få Luca til å bli forelsket i seg. Han har flørtet med Luca i flere uker på skolen. Han har blant annet vist stor interesse for Lucas sine meninger og hva han gjør på fritiden. Pål har virkelig lyttet til Luca og kommet med fine oppfølgingsspørsmål. Han har også strøket Luca lett på ryggen for å gi signal om at han er forelsket, men det kommer fortsatt ingen initiativ fra Luca. Pål vil ikke mase, men vil gjerne vite om forelskelsen kan bli gjengjeldt.

Tove
Jente sitter med skriveblokk på knærne. Hun ser opp og smiler. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Tove er snart ferdig med videregående og angrer på at hun ikke har våget å fortelle om følelsene sine til Sonja i parallellklassen. Tove har vært engstelig for å få avslag, men nå har hun fått mot og inspirasjon fra en super TV-serie. Det er siste skoletime, og Tove står utenfor klasserommet til Sonja og vil foreslå at de skal gå til bussen sammen. Hun er veldig forelsket og håper hun snart kan betro seg til Sonja. Men hun vet ikke hvordan, hvor og når det kan passe å si det.

Marco
To gutter ser på en mobiltelefon. Den ene gutten bøyer seg fram for å se på mobilen til den andre gutten. Fotografi.
Åpne bilde i et nytt vindu

Nå har Marco sagt til Mikkel at han lenge har vært avstandsforelsket. Mikkel har svart at han er interessert i Marco, men trenger litt tenketid. De sitter ved siden av hverandre, og Mikkel legger hånden på Marcos hånd. Det gjør Marco glad og enda mer forelsket, men så blir han brått usikker på om hånden er et tegn på at Mikkel bare ønsker vennskap. Marco vil spørre, men vet ikke hva han skal si.

Oppgave 2. Gode og dårlige forholdCC BY-SASkrevet av Stine Kühle-Hansen og Karl Henrik Aanesen.
Sist faglig oppdatert 09.03.2022

Læringsressurser

Kropp og seksualitet