Tidligkål er en av de tidligste sortene på markedet om våren, og den er en meget attraktiv vare når den kommer.
Bruksområde
Tidligkål brukes som annen kål og er nydelig kokt eller smørdampet.
Kvalitetskrav
Tidligkålen skal bestå av et helt og jevnfarget hode, uten sår og revner. Bladene skal være flekkfrie, sprø og saftige og ha en frisk farge. Stokken skal være avskåret tett under bladfestet. Kålen skal være fri for jord og insekter.
Næringsinnhold
Ernæringsmessig kan tidligkål sammenlignes med hodekål. Begge kåltypene er kalorifattige og inneholder noe A- og en god del C-vitaminer. Vel 100 gram tidligkål dekker dagsbehovet for C-vitamin.
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
Huskelappen
Norsk sesong:
mai–september
Med andre ord:
latin: Brassica oleracea var. capitata
engelsk: cabbage
tysk: Kohl
fransk: chou
Lagring:
0–2 °C. Tidligkål har kortere holdbarhet enn vanlig hodekål.