Spisskål er en variant av hvitkål som har mange av de samme egenskapene som tidligkål. Det latinske navnet er det samme som for hvitkål. Spisskål har en karakteristisk form som skyldes at bladene ikke bøyer seg så lett innover vekstpunktet.
Konsistensen er sprø med løst knytta, saftige blad. Smaken er mild og fin. Spisskål brukes som tidligkål og har de samme ernæringsmessige egenskapene som hvitkål. Holdbarheten er kortere enn for vanlig hvitkål. Vi har noe import av spisskål utenom den norske norsk sesongen.
Næringsinnhold
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
Huskelappen
Norsk sesong:
Mai-oktober
Med andre ord:
Engelsk: oxheart cabbage
Tysk: Spitskohl
Fransk: chou pointu
Lagring:
2–4 ºC. Ha den gjerne i plastpose eller plastboks.
CC BY-SARettighetshaver: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Sist faglig oppdatert 17.04.2020