Hopp til innhold

Fagstoff

Spisskål

Spisskål er en variant av hvitkål som har mange av de samme egenskapene som tidligkål. Det latinske navnet er det samme som for hvitkål. Spisskål har en karakteristisk form som skyldes at bladene ikke bøyer seg så lett innover vekstpunktet.
En spisskål mot hvit bakgrunn. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Konsistensen er sprø med løst knytta, saftige blad. Smaken er mild og fin. Spisskål brukes som tidligkål og har de samme ernæringsmessige egenskapene som hvitkål. Holdbarheten er kortere enn for vanlig hvitkål. Vi har noe import av spisskål utenom den norske norsk sesongen.

Næringsinnhold

Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.

Huskelappen

Norsk sesong:

Mai-oktober

Med andre ord:

Engelsk: oxheart cabbage
Tysk: Spitskohl
Fransk: chou pointu

Lagring:

2–4 ºC. Ha den gjerne i plastpose eller plastboks.

CC BY-SARettighetshaver: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Sist faglig oppdatert 17.04.2020

Læringsressurser

Kålvekster