Hopp til innhold

  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. Folkehelse og livsmestringChevronRight
  4. IdentitetChevronRight
  5. Full kontrollChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Full kontroll

Kortfilmen Full kontroll (2011), regissert av Ola Martin Fjeld, skildrer rå mobbing gjennom bruk av utestengningsmekanismer, stygg ordbruk, onde handlinger og vold.

Filmdetaljer

År: 2011

Varighet: 20 minutter

Regi og manus: Ola Martin Fjeld

Skuespillere: Alexander Borgen, Silje Kristine Bringsli, Truls Toftnes, Vemund Flata, Kirsti Låvøs, Jon Sigurd Kristensen

Foto: Espen Guldbrandsen

Musikk: Lasse Passage

Produksjonsselskap: Filmfaktisk

Opprinnelse: Norge

Handlingen

Filmen åpner med at den godt voksne læreren, Jarle, kalles inn på rektors kontor for å snakke om klassemiljøet i klassen sin. Jarles samtale med rektor blir kryssklippet med scener fra den samme klassens gymtime. Jarle uttrykker at det er et godt klassemiljø, men de kryssklippede scenene fra gymtimen undergraver Jarles oppfatning. Vi er vitne til en rekke episoder der elever trakasseres, plages, trues og blir utsatt for voldshandlinger. Spørsmålene til rektor viser at hun vet at noe ikke stemmer i klassen, men Jarle benekter dette. Forstår han ikke, eller orker han ikke å se hva som skjer?

Om regissøren

Ola Martin Fjeld er utdannet regissør ved Film- og TV-Akademiet og har jobbet som regissør og produsent siden 2007. Han har laget en rekke kortfilmer, reklamer og musikkvideoer og har hentet hjem et knippe priser, blant annet Best Dance Video fra U.K. Music Video Awards.

Læringsressurser

Full kontroll

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale