Hopp til innhold
Utsnitt fra kortfilmen Ja, vi elsker
SharedResourceDelte ressurser

Kortfilm

Ja, vi elsker

Kortfilmen Ja, vi elsker er regissert av Hallvar Witzø. Med nasjonalsangen som tittel er filmen et skråblikk på Norge og nordmenn.

Handling

I begynnelsen av filmen befinner vi oss i Bergen. En ung gutt nekter å høre på buekorpset. Han blir sittende alene i bilen, mens resten av familien deltar i 17. mai-feiringa.

Deretter følger ei historie om en eldre krigshelt, ved navn Konrad, som på sin finurlige måte nekter å være tilhører til nok en pompøs 17. mai-tale.

Så forflytter vi oss til Leksvik, der ei russejente tar et spontant oppgjør med en litt vel hissig fyr hun trodde var interessert i henne, før vi forflytter oss til Svalbard – der en naken mann stikker av gårde på en snøscooter.

Om filmen

Hallvar Witzøs fire små fortellinger skildrer mennesker som på en eller annen måte er i krise eller oppbrudd, og som nekter å bøye seg for tradisjoner og autoriteter. De korte fortellingene viser mennesker som velger å gå sine egne veier. På denne måten skaper regissøren en diskusjon om hva det vil si å være menneske i Norge i dag.

Filmen har fått internasjonal anerkjennelse. Den fikk blant annet prisen for beste kortfilm på San Joaquin International Film Festival i California.

Sist oppdatert 12.08.2020
Skrevet av Heidi Mobekk Solbakken
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Identitet

Kildemateriale