Hopp til innhold

Nærbilde av to ungdommer. Fra filmen IRL. Foto.
  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. IRLChevronRight
SubjectEmne

EMNE

IRL

Den svenske spillefilmen IRL handler om hvor skadelig mobbing kan være. Samtidig handler den om hvor viktig det er at voksne skjønner hva som foregår.

Filmdetaljer

År: 2013

Opprinnelse: Svensk

Sjanger: Drama

Regi: Erik Leijonborg

Manus: Alex Haridi

Skuespillere: Happy Jankell, Valter Skarsgård, Alba August, Moa Arnald, Ola Andreasson, Astrid Assefa, Vincent Grahl, Charlie Gustafsson, Fredrik Hammar, Magnus Krepper, Emma Melkersson, Aksel Morisse, Cecilia Nilsson, Renée Nyberg, Edvin Ryding, Molly Sandström Sehlin, Greg Timmermans

Om filmen

Elias lever livet sitt både i den virtuelle og i den virkelige verden. Han spiller et rollespill på Internett som heter The Secret World. I spillet, der han har tatt kallenavnet S:]iles, har han blitt kjent med Sc4rlet. Den virtuelle relasjonen mellom S:]iles og Sc4rlet endrer seg da hun en dag ønsker å treffe ham i virkeligheten («in real life»). Forholdet til Sc4rlet står i skarp kontrast til hvordan Elias har det i hverdagen. Miljøet på skolen til Elias er preget av mobbing, og han plages av sine medelever. Den populære jenta Agnes og hennes kamerater er spesielt ille i sin plaging av Elias. Agnes filmer blant annet mobbingen av Elias med telefonen sin og legger dette ut på YouTube.

Læringsressurser

IRL

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter