Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2)
- Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
- Bygger på:Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Meny, drikke og sensorikk
Et godt måltid består av mat og drikke som er nøye satt sammen, og hvor det er en fin balanse mellom grunnsmakene. I dette emnet vil du lære mer om smak og sensorikk, de ulike drikkevarene og hvordan du komponerer en meny.
Drikkevarer
Mat og drikke henger nøye sammen. En god drikk som passer til maten, kan løfte hele måltidsopplevelsen. I dette emnet vil du lære om produksjonsmetoder, bruksområder og tilberedning av ulike drikkevarer.
Sterkvin
Sterkvin brukes som en betegnelse på vintyper som har et høyere alkoholinnhold enn det som framkommer ved vindruens gjæring av sukker. Det høye alkoholinnholdet kommer av at det tilsettes sprit enten under gjæringsprosessen eller rett etter at den er avsluttet.
Læringsressurser
Sterkvin