Om fagetHer finner du nyttige verktøy for lærere og elever til støtte i arbeidet med faget restaurant- og matfag Vg1.
Råvarer, tilberedning og produksjonÅ foredle råvarene på en god måte er viktig både for å framheve smaken, øke holdbarheten og jobbe på en bærekraftig god måte.
HMS, ergonomi og verneutstyrI matfagbransjen kan man bli utsatt for ulike farer som kan føre til store og livstruende skader. Det er derfor nødvendig å arbeide systematisk med HMS.
Kosthold og helseMange spiser alle måltidene sine på en institusjon eller på et spisested. Da er det viktig at de som lager maten, har kunnskap om sunn og næringsrik mat.
Hygiene og mattrygghetVi kan skille mellom ulike former for hygiene. Felles for dem alle er at vi kjemper mot mikroorganismene.
Bærekraftig produksjonTemaet bærekraftig produksjon handler om å utnytte råvarer og å redusere matsvinn og utslipp fra matproduksjon.
Mat og kulturEnkelte kulturer og religioner har egne regler for tillatt og forbudt mat. Norge har ulike mattradisjoner alt etter hvor i landet vi befinner oss.
Servering og drikkevarerServitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.
Emballering og merkingRiktig emballasje og merking er viktig, både for at produktet skal holde på kvaliteten, og for at forbrukerne skal vite hva de kjøper.