Kinaskokk
Den er lysebrun utenpå og hvit og saftig inni. Den inneholder ikke stivelse, men et stoff som ligner på inulin. Kinaskokk har en søt smak som minner litt om artiskokk.
Bruksområde
Kinaskokk bør børstes før bruk. Den er fin å bruke rå i salater, og kan også kokes i noen få minutter og brukes som tilbehør til middagsretter. Koketida må være kort for at kinaskokken skal beholde den sprø konsistensen. Kinaskokker er gode stekt eller smørdampa som tilbehør til fiske- og kjøttretter.
Næringsinnhold
Vi kjenner ikke næringsinnholdet til kinaskokken.
Kvalitetskrav
Kinaskokk skal være hel, saftspent og spenstig, uten tegn til uttørking eller råte.
Huskelappen
Med andre ord:
Latin: Stachys affinis
Engelsk: Crosne, Chineese artichoke
Tysk: Knollenziest, Chinesische artischocke
Fransk: Crôsne du Japon
Lagring:
0–4 °C. Kinaskokk oppbevares best kjølig og mørkt og med høy luftfuktighet.