Lukt, smak og konsistens
Oppgåve – parfait
Lag ei grunnoppskrift på parfait av 1 l fløyte. Tøm denne smeten i fire ulike bollar, og bland inn:
1. bolle: 100 g mosa og passert bringebær
2. bolle: 1 dl sterk espresso
3. bolle: 3 cl rom eller ein valfri likør
4. bolle: 25 g hakka nøtter og 25 g hakka sjokolade
Legg parfaiten i former, og set dei i frysen til dagen etter. Samanlikn konsistensen på dei fire parfaitane. Kva for ein har den beste konsistensen? Beskriv konsistensen for alle fire. Diskuter korleis du kan justere konsistensen for dei to som kom dårlegast ut.
Oppgåve – vaniljekrem
Lag ein 0,5 liter ekte vaniljekrem og 0,5 liter kaldrørt vaniljekrem. Skildre smak, lukt, konsistens og utsjånad på begge. Vurder kremane opp mot kvarandre. Gje døme på nytta av desse to kremane, og grunngje svaret ditt.