Salatlauk
Salatlauk bør lagrast mellom 2 og 4 gradar. Han kan oppbevarast i ein plastpose eller i ein tett plastboks. Salatløk har kortare haldbarheit enn vanleg lauk.
Fordi salatlauk har kortare haldbarheit enn vanleg lauk og òg inneheld òg meir vatn enn slik lauk, er han dårlegare eigna til steiking i panne. Han er likevel god rå i salatar, på hamburgaren eller i anna vi nyttar rå lauk til.
Salatlauk inneheld som annan lauk noko vitamin A, B og C i tillegg til mineral.
Salatlauken er fattig på energi, men rik på kostfiber. Mykje er i form av inulin, eit fiberstoff som òg gir lauken den søte, milde smaken.
Salatlauk skal vere heil, rein og fri for frostskadar. Det skal heller ikkje vere mugg eller ròte på han. Salatlauk skal ha ei blank og smidig ytterside, og det grøne graset skal ikkje vere vissent. Salatlauk skal ikkje ha spirer.
Sjå Matvaretabellen frå Mattilsynet for nærare opplysningar om næringsinnhaldet.