Hopp til innhald

Oppgåver og aktivitetar

Øl og mat

Øl kan nyttast både i mat og som drikke til mat. Då er det viktig å kunne litt om sensorikk og kva som passar saman.
To krus med skummande øl. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Oppgåve 1. Øl i mat

  1. Lag ein iskrem der du tilset smak av mørk lager i smeten. Korleis vart smaken?

  2. Breser eit kjøtstykke i valfritt øl. Korleis vart smaken?

  3. Kok inn kjøtkraft og valfritt øl. Jamn blandinga, slik at du får ein saus. Korleis vart smaken?

Oppgåve 2. Øl til mat

  1. Smak tre ulike øltypar, til dømes IPA, vanleg pilsner og mørk lager. Kva er forskjellen i smaksbilete (bitter, sur, søt) på desse?

  2. Lag laks, oksesteik og ei søt kake eller is. Smak så dei tre øltypane saman med desse rettane. Kva passar best saman?

Ein tallerken med kamskjel og ei flaske lyst øl. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge
CC BY-SASkrive av Einar Martin Kålen.
Sist fagleg oppdatert 14.05.2021

Læringsressursar

Øl