Oppgåve
Tilpassa kost
Dette er ei individuell oppgåve om tilpassa kost. Læraren skal gå gjennom fagstoff, deretter skal eleven svare på oppgåvene.
Læraren går gjennom desse typane tilpassa kost:
- Mat med annan konsistens
- Glutenfri kost
- Saltredusert/saltfattig kost
- Laktoseredusert kost
- Feittredusert kost
Lag eit hefte eller ei mappe med
- framside og namn
- innhaldsliste
- innleiing
- svar på oppgåvene
- avslutning
- kjeldetilvisingar
Gjer deretter følgjande for kvar av dei fem kosttypane:
- Bruk namnet på den tilpassa kosten som overskrift.
- Kva matvarer eller råvarer må pasientar på denne kosten unngå? (NEI-mat)
- Kva matvarer eller råvarer kan pasientar på denne kosten ete? (JA-mat)
- Skriv ned minst seks faktasetningar (råd) om den tilpassa kosten som det er viktig for deg som kokk å vite om.
Her ser du eit døme på ein meny med nøkkelrådskost det er vanleg å servere ved institusjonar.
- Denne menyen skal du no tilpasse til den aktuelle tilpassa kosten, slik at han blir så lik nøkkelrådskosten som mogleg.
- Lag deg ein tabell slik dømet viser, eller bruk "Skjema for utfylling til tilpassa kost", som du finn som relatert innhald.
Døme på tabell
Kosttype | Hovudrett | Saus | Poteter/grønsaker | Dessert |
---|---|---|---|---|
Nøkkelrådskost | lettsalta kokt uer | eggesmør | kokt potet | kirsebærkompott |
Findelt kost |
|
|
|
|
Glutenfri kost |
|
|
|
|
Saltredusert kost |
|
|
|
|
Laktoseredusert kost |
|
|
|
|
Feittredusert kost |
|
|
|
|