Legg opp ein ferskvaredisk
Sjå filmen og les artikkelen om eksponering i manuelle diskar.
Lag eit samandrag av det du meiner er det viktigaste når vi skal leggje opp ein innbydande ferskvaredisk med eit breitt innhald av produkt.
Sjå filmen og les artikkelen om internkontroll mat ferskvaredisk.
Lag eit samandrag av det du meiner er det viktigaste med tanke på
IK-mat i ferskvaredisk
personleg hygiene når ein jobbar som ferskvarehandlar
Del klassen i tre grupper. Kvar gruppe skal setje seg inn i kvart sitt tema og presentere svara sine for resten av klassen. Presentasjonen kan innehalde både bilete og tekst.
Gruppe 1 skal finne fiskeprodukt som passar i ein ferskvaredisk
Gruppe 2 skal finne kjøtprodukt som passar i ein ferskvaredisk
Gruppe 3 skal finne produkt som er tilbehøyr til kjøt- og fiskeprodukt som passar i ein ferskvaredisk
Produkta kan vere ferske råvarer, tillaga råvarer eller ferdige rettar klargjorde for oppvarming.
Kvar gruppe skal så velje ut fem av produkta frå oppgåve 3 og klargjere dei for plassering i ferskvaredisken. Gruppene må samarbeide om å setje saman ein innbydande ferskvaredisk som er lagd opp på riktig måte med tanke på produktplassering, temperatur og så vidare.
Alle produkta skal vere merkte og emballerte på riktig måte.